1 2 3 4 5

Huisartsenchauffeurs

Opleiding, training en begeleiding (rijtechnisch)

Ambulancechauffeurs

Ambulancechauffeurs, huisartsenchauffeurs.  A1-, A2- en B-vervoer.

GHOR en Rapid Responder

De rijtechnische begeleiding van de overheidsorganisatie

Selectie

Vooropleidingen, intesten en verslagleggingen: JvG helpt hulpdiensten bij de selectie van chauffeurs, bijvoorbeeld voor ambulance en huisartsenpost.

OGS-Trainingen

Rijvaardigheidstrainingen voor A1-, A2- en B-vervoer door een instructeur met meer dan 25 jaar ervaring als ambulancechauffeur. Voor ieders veiligheid.

Evaluaties

Na ongevallen, ongewenst gedrag of klachten met alle betrokken partijen. Om schades, ongevallen en problemen in de toekomst te voorkomen.

Coaching

Bijvoorbeeld bij een traumatische ervaring, stress of ongewenst rijgedrag, maar JvG doet ook coaching van nieuwe instructeurs, begeleiders en mentoren.

Innovatie: De Doorlopende Leerlijn

 Jan van Grinsven Rijopleidingen heeft in 2012 een doorlopende leerlijn opgezet in samenwerking met Wilbert van Beersum van Advies Assistentie & Trainingen (AA&T). Deze duurzame competentiegerichte opleiding heeft als doelen om een betere kwaliteit, veiligheid en efficiëntie te waarborgen voor beroeppshauffeurs van (hulp)diensten.

In de Doorlopende Leerlijn wordt bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van intervisie tussen ambulancechauffeurs, om van elkaar te leren en om elkaar te inspireren. Voor deze intervisie hebben Jan van Grinsven en AA&T het programma ‘Train the Trainer’ (TTT) ontwikkeld, waarbij Mentoren Vakbekwaamheid Ambulancehauffeurs uit het team zelf worden aangesteld. Hiervoor hebben deze mentoren overigens geen WRM-certificering nodig. De Doorlopende Leerlijn biedt ook een transparant rijstijlanalysesteem, om het rijgedrag van chauffeurs inzichtelijk te maken voor alle betrokkenen.

De Doorlopende Leerlijn wordt momenteel ingezet bij de RAV Brabant Midden-West-Noord. De leerlijn wordt door alle betrokken partijen als zeer positief ervaren. Daarom kunnen Jan van Grinsven Rijopleidingen en AA&T de leerlijn blijven doorontwikkelen en verbeteren. De ambitie is om de Doorlopende Leerlijn ook beschikbaar te maken voor hulpdiensten in de rest van Nederland.

Opleiding van mentoren en coaches

Jan van Grinsven Rijopleidingen maakt effectieve programma’s om kennis en vaardigheden te delen. Hoe moeten mentoren en coaches observeren en verslagleggen? Hoe moet er worden geëvalueerd met chauffeurs? Dit soort zaken komen aan bod tijdens het opleiden van mentoren en coaches.

GHOR, Rapid Responder en huisartsenchauffeurs

JvG Rijopleidingen creëert en ondersteunt de rijtechnische opleiding en begeleiding van chauffeurs bij de GHOR, Rapid Responders en huisartsenposten.

Schadepreventie

Jaarlijks gebeuren er teveel ongevallen met voorrangsvoertuigen. Elk ongeval is er uiteraard 1 teveel. Jan van Grinsven is ervan overtuigd dat een deel van deze ongevallen kan worden voorkomen door het aanhouden van de juiste selectie, trainingen en begeleiding.

Meer informatie voor hulpdiensten en chauffeurs

Vrijblijvend en snel een reactie