1 2 3 4 5

Jan van Grinsven

Rijinstructeur, coach & motivator

Over de instructeur: Jan van Grinsven

Jan van Grinsven is een rijinstructeur die gaat voor kwaliteit. Naast het overbrengen van kennis, coacht hij op een manier waarbij de leerling het beste uit zichzelf haalt. ‘De één heeft meer talent dan de ander en dat is helemaal niet erg. Iedereen kan naar een hoger niveau werken, als de aanpak maar goed is’, aldus Jan van Grinsven.

In meer dan 25 jaar bij de ambulancedienst heeft Jan veel ervaring opgedaan als chauffeur, begeleider, trainer en mentor van ambulancemedewerkers, zowel rijtechnisch als op het gebied van hulpverlening. Met deze schat aan ervaring is hij ook goed op de hoogte van allerlei ziektebeelden en beperkingen die van invloed kunnen zijn op de rijvaardigheid.

Door de jaren heen heeft Jan geleerd hoe je als instructeur een positieve invloed kunt hebben op het lerend vermogen van mensen, waarbij het stimuleren van zelfvertrouwen misschien wel het allerbelangrijkst is. Jan wil zijn leerlingen met een goede instelling en de juiste techniek aan het verkeer deel laten nemen. Jan van Grinsven Rijopleidingen streeft hierbij altijd naar duurzame begeleiding en opleiding, waar de leerling ook na het behalen van het gewenste resultaat nog profijt van heeft.

 

Deze instructeur is:

N

WRM-gertificeerd

 

Een WRM-certificaat is onder andere nodig voor rijlessen aan leerlingen zonder rijbewijs en instructie aan rijbewijsbezitters, zoals in rijvaardigheidstrainingen. Elke bevoegde rijinstructeur heeft een WRM-certificaat dat vijf jaar geldig is. De bevoegdheid van Jan van Grinsven is onlangs verlengd tot 11 januari 2022.

N

OGS-gecertificeerd

 

Een OGS-certificering geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een instructeur om rijtrainingen met optische en geluidssignalen op de openbare weg te verzorgen. Jan van Grinsven is bevoegd instructeur voor trainingen in voertuigen uit categorie B en categorie C, in ieder geval tot 8 februari 2021.

N

Bevoegd voor cat. B en C

 

JvG is bevoegd rijinstructeur in personenauto’s en voertuigen zwaarder dan 3500 kg, zoals ambulances en vrachtwagens. Deze bevoegdheid komt met name van pas bij de instructie van beroepschauffeurs. Hij gebruikt deze bevoegdheid bijvoorbeeld voor trainingen van ambulancechauffeurs.

N

RIS-gecertificeerd

 

 Jan van Grinsven behoorde tot de eerste rijinstructeurs die de methode ‘Rijopleiding in Stappen’ (kortweg RIS) mocht geven. Voor de vernieuwing van zijn bevoegdheid is JvG onlangs  beoordeeld door 2 examinatoren van het CBR met zeldzaam hoge scores van 98 en 100 punten. 102 punten is de maximumscore.

Neem contact op

Vrijblijvend en snel een reactie op uw bericht.